Uitvaart voor kinderen

Uitvaart voor kinderen

Uitvaart voor kinderen

Het overleiden van een kind is een tragische gebeurtenis. Vaak gaat het overleiden van een kind gepaard met een ziekte of ongeluk. Wanneer u te maken heeft met het overleiden van een kind en uitvaart zijn er een aantal zaken waar u over na kunt denken.

Is de uitvaart bespreekbaar

Wanneer er sprake is van een ernstig ziektebeeld waarbij het overleiden tot de mogelijkheden behoort kan het helpen de dood en de uitvaart bespreekbaar te maken met het kind. Hoewel dit heel moeilijk kan zijn kan het wel helpen om de uitvaart later zo mogelijk te maken dat de wensen van het kind verwerkt kunnen worden. Om de dood en de uitvaart bespreekbaar te maken kunt u uiteraard hulp inschakelen. Uitvaart ondernemers gespecialiseerd in kinderuitvaarten kunnen u adviseren, maar ook medici kunnen u vaak helpen of in contact brengen met specialisten.

Zijn er broertjes en zusjes?

Wanneer een kind een broertje of zusje verliest is dit een emotioneel heel zware gebeurtenis. Een kind gaat hier doorgaans heel anders mee om dan een volwassene. Er zijn specialisten die kunnen helpen bij rouwverwerking voor kinderen. Spelenderwijs wordt de dood bespreekbaar gemaakt en krijgen kinderen begeleiding bij het begrijpen en verwerken van het verlies.

Denk ook aan uzelf

Hoewel het kind en de uitvaart de hoogste prioriteit hebben zullen hebben op korte termijn, dient u zeker ook op lange termijn aan uzelf te denken. Neem de tijd om het verlies te verwerken, en wees ervan bewust dat op vele manier hulp kunt krijgen wanneer dat gewenst is. Het verliezen van een kind is een hele ingrijpende gebeurtenis, en het verwerken hiervan kost tijd, gun uzelf die tijd.

Veel mogelijkheden voor een kinderuitvaart

Via deze website kunt u in contact komen met uitvaartondernemers gespecialiseerd in kinderuitvaarten. Omdat een kinderuitvaart op zo veel aspecten anders is dan een uitvaart voor een volwassene adviseren wij u te kiezen voor een specialist. U zult merken dat zij op heel veel vlakken kunnen ondersteunen en dat zij samenwerken met diverse specialisten. Hierdoor kunnen zij de uitvaart geheel afstemmen op het kind. Denk bijvoorbeeld aan aangepast rouwvervoer, kisten en mandjes voor kinderen. Laat u adviseren door een van onze aangesloten uitvaart ondernemers voor kinderuitvaarten. Vraag geheel vrijblijvend een offerte voor een kinderuitvaart aan.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *