Rouwverwerking

De periode voor de uitvaart is een emotionele tijd, maar omdat er van alles geregeld moet worden komt het in veel gevallen voor dat men nog niet de kans heeft gehad om het verlies te verwerken. Het verwerken van het verlies komt pas na de uitvaart. Een goed geregelde uitvaart zal u zeker helpen in het verwerkingsproces. Maar u kunt ook overwegen hulp te vragen voor het verwerken van het afscheid.

Voor wie is rouwverwerking geschikt?

Hulp bij rouwverwerking is heel persoonlijk. Voor de een zal het niet nodig zijn, voor de ander kan het een wereld van verschil maken. Wanneer u kiest voor hulp bij rouwverwerking zult u merken dat u naast een luisterend oor ook praktische tips meekrijgt die u helpen met het verdriet om te kunnen gaan. Onze uitvaartondernemers kunnen u adviseren over de mogelijkheden wanneer dit gewenst is. Geef dit vooral zelf aan tijdens het contact dat u met hen heeft.

Rouwverwerking voor kinderen

Wanneer u te maken heeft met het overlijden van iemand en er (jonge) kinderen achtergelaten worden adviseren wij u zeker te informeren naar de mogelijkheden van rouwverwerking voor kinderen. Het kan heel lastig zijn om de dood aan een kind uit te leggen. Een specialist in rouwverwerking voor kinderen kan hierbij helpen. Een bekende werkwijze is het gebruik van uitvaart speelgoed. Spelenderwijs leren de kinderen wat de dood en een begrafenis betekenen. Onze uitvaartondernemers voor kinderen kunnen u informeren over de mogelijkheden en u in contact brengen met de juiste specialisten.