Grafkisten

Een belangrijk en in vrijwel alle gevallen een onmisbaar onderdeel tijdens de uitvaart is de kist. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in de keuze voor een kist tijdens de uitvaart.

Luxe kisten

De luxe uitvaartkisten zijn van zware materialen gemaakt bijvoorbeeld eikenhout. De kist kan veel details bevatten en ook de binnenzijde van de kist is afgewerkt met luxe materialen. De kosten voor een luxe grafkist kunnen ontzettend uiteenlopen. U kunt het zo bijzonder maken als dat u zelf zou willen. Wanneer u een offerte voor een begrafenis aanvraagt kunt u aangeven wat uw voorkeuren voor de kist zijn. De begrafenisondernemer zal u vele varianten kunnen laten zien.

Budget uitvaartkisten

Budget kisten voor bij een uitvaart zijn praktisch en bevatten minder details. Dit maakt het dat de kisten minder kosten met zich meebrengen. Deze kisten zullen aanbevolen worden bij een budget uitvaart.

Kistjes en mandjes voor kinderen

Voor kinderen zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer het gaat om baby’s of zeer kleine kinderen worden er ook vaak mandjes gebruikt. Deze kunnen in vele vormen gevlochten worden. Voor iets grotere kinderen zijn er kistjes beschikbaar, deze zijn in vele kleuren en vormen beschikbaar.

Eigen uitvaart kist maken?

Het is ook mogelijk om een eigen uitvaartkist te maken en te gebruiken. Zolang de kist biologisch afbreekbaar is mag deze gebruikt worden voor een begrafenis. Wanneer er voor gekozen wordt om zelf een kist te maken is het belangrijk dat daar tijdig mee gestart zal wordt.