Crematie

Crematie

Kiest u voor een crematie dan zal de uitvaart er net iets anders uit zien dan bij een begrafenis. Waar het bij een begrafenis gebruikelijk is om met de aanwezigen de overledene naar het graf te begeleiden zal bij een crematie de plechtigheid stoppen en loopt men juist weg van de kist. Het is niet gebruikelijk om bij de daadwerkelijke crematie aanwezig te zijn. Nadat de crematie voltooid is kan ervoor gekozen worden de as op te halen. Deze kan bewaard worden in een urn of men kiest ervoor deze uit te strooien op een plek die past bij de overledene. Vaak zien familie en vrienden dit als een laatste ritueel bij de uitvaart.

Wanneer er een crematie plaats vindt is het goed om na te denken wat te doen met de as. Mogelijk zijn er mensen in de familie die dit graag bewaren. Stem dit van te voren af, indien mogelijk met de persoon die zal komen te overlijden.

Wat zijn de kosten voor een crematie

Een crematie is voordelig dan begraven. Dit komt uiteraard omdat er geen graf voorbereid dient te worden, en ook in de jaren na de begrafenis zijn er geen terugkerende kosten zoals dit wel bij een graf het geval is. Dit is ook de reden dat bij een budget uitvaart vaak gekozen wordt voor een crematie. De uitvaartondernemer kan u precies informeren over alle kosten en het kosten verschil tussen begraven of cremeren. De keuze voor het begraven of cremeren heeft geen invloed op de kosten voor de uitvaartplechtigheid.

Wil u meer weten over de kosten voor een crematie neem dan contact op.