Vooruit plannen

Maak de uitvaart bespreekbaar

U bent er waarschijnlijk niet in alle fases van uw leven mee bezig geweest. Maar het kan om verschillende reden verstandig zijn om vooruit te kijken en toch over de uitvaart na te denken. Dit kan zijn vanwege ouderdom of vanwege een ziektebeeld.

Uitvaartwensen vastleggen

Door zelf na te denken over uw begrafenis of crematie kunt u wensen vastleggen. Mogelijk kunt u dit later niet meer, en het is prettig voor u maar ook voor de nabestaanden als u weet dat de uitvaart precies zo zal zijn zoals u dat heeft gewenst. Een begrafenisondernemer kan u helpen tijdens dit proces. U krijgt informatie over de mogelijkheden en kan uw ideeën vertalen oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor rouwboeketten, muziek en rouwauto.

Financiële aspect van een uitvaart

Een begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee. Door u tijdig te laten adviseren heeft u een goede inschatting van de kosten en weet u van te voren of uw eventuele uitvaartverzekering voldoende dekkend is. Indien niet het geval kunt u natuurlijk zelf nog beslissen om de uitvaart wensen bij te stellen of een eigen bijdrage te leveren. Hierdoor komen nabestaanden niet voor verrassingen te staan.

Ook bij kinderuitvaarten

Zeker voor kinderen kan het bespreken van de dood een moeilijk onderwerp zijn. Een uitvaartondernemer voor kinderen kan u helpen dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken. Bij zeer jonge kinderen kan er bijvoorbeeld uitvaartspeelgoed gebruikt worden om kinderen spelende wijs te laten begrijpen wat een uitvaart is.